top of page

Katarina Horvat Dobrić

Flauta

Katarina flauta_edited.jpg

KATARINA HORVAT DOBRIĆ maturirala je u klasi prof. Nevenke Preiss u Zagrebu u Glazbenoj školi Pavla Markovca, a magistrirala 2014.godine u klasi prof. Renate Penezić na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Kao dobitnica Erasmus stipendije, studirala je i na Akademiji za glasbo u Ljubljani, u klasi prof. Mateja Zupana. Aktivno se usavršavala i nastupala na majstorskim tečajevima u Hrvatskoj i inozemstvu kod uglednih pedagoga i flautista poput Hansgeorga Schmeisera, Jana Ostrya, Mateja Zupana, Alenke Zupan, Federice Lotti, Aleša Kacjana,  Luisse Sello, Gaspara Hoyosa, Luděka Šabake, Pierre-Yves Artauda, Marina Novak, Renata Penezić, Emmanuel Pahud, Doina Rotaru, Marcello Gatti, Gareth McLearnon…

Dobitnica je nekoliko nagrada na Državnim natjecanjima u Hrvatskoj, prve i druge nagrade na Concorso Internazionale per Giovani Strumenti, Euritmia u Povolettu (2007.,2009.), druge nagrade na 4. Concorso Intenationale di Esecuzione Musicale ˝Giovani Musicisti˝ u Trevisu (2012.) i treće nagrade na 11. Međunarodnom takmičenju Davorin Jenko u Beogradu (2014.)

Od početka studija ostvaruje suradnju sa brojnim orkestrima i ansamblima (Simfonijski orkestar HRT-a, Zagrebačka filharmonija, Riječka filharmonija, Hrvatski komorni orkestar, Varaždinski komorni orkestar, orkestar Zagrebačkog gradskog kazališta Komedija, Zagrebački orkestar mladih, Simfonijski puhački orkestar OSRH, Zagrebački ansambl flauta).

Godine 2010. postaje članicom Maribor International Orchestra.

Pod ravnanjem maestra Mladena Tarbuka i uz pratnju Simfonijskog orkestra Muzičke akademije izvodi Koncert za dvije flaute u d-molu Franza Dopplera, te Concertino za flautu  Op.107,  Cecile Chaminade uz pratnju Simfonijskog puhačkog orkestra OSRH pod ravnanjem maestra Tomislava Fačinija. Kao gost je sudjelovala na novogodišnjem koncertu Valceri , polke i druge špelancije Tamburaškog orkestra HRT-a i maestra Siniše Leopolda.

Stalna je članica Tria Aureus i Kvarteta flauta Il Suono.

Osim klasične glazbe, pokazuje veliki interes za jazz i popularnu glazbu te je imala priliku nastupati na Jazz.hr festivalu kao članica Jazz ansambla Muzičke akademije.

Trenutno je zaposlena na mjestu 2. flaute i piccolo u ZGK Komedija.

bottom of page