top of page

Krešimir Oreški

Djembe & Drumset & Tapan & Percussion

K.O. drums.jpg

Krešimir Oreški je perkusionista, bubnjar i edukator iz Zagreba.
Član je brojnih sastava: KRIES (ethno-rock-alternative), KWAAKA AFROBEAT, EZERKI & 7/8 (makedonski ethno), NINA KRALJIĆ trio, KILIMANJARO (west-african), TV EYE (garage r'n'r), ALLO, ALLO QUARTETTE (gipsy-swing chanchone) i DEEP HARPER (duo harfa i udaraljke).

 

Surađuje i s mnogim domaćim i inozemnim glazbenicima, DJ-evima, zborovima i plesačima. U svojoj dugogodišnjoj karijeri još od 80-ih godina svirao je gotovo sve - od punka i novog vala, rocka, garage r'n'r, popa, funka, bluesa i alter indie glazbe, do razne etno glazbe (irske, afričke, makedonske, balkanske), te gipsy swinga i meditativne glazbe.

 

Zapadno-afričko bubnjanje usavršavao je na mnogobrojnim tečajevima i radionicama najvećih afričkih djembe majstora. Kao prvi učitelj djembea i začetnik djembe/afro scene na ovim prostorima, od siječnja 2001. vodi djembe tečajeve, Drum Circle druženja, Inner Drumming (Healing Rhythms) radionice, te Team building – Team drumming program za poduzeća i kompanije.

 

Iza sebe ima na tisuća koncerata i nastupa u 20-ak zemalja svijeta te isto toliko snimljenih albuma. Autor je priručnika za perkusioniste "DJEMBE – KRALJ AFRIČKIH BUBNJEVA" (2008) te dobitnik nagrade Porin (za filmsku glazbu s grupom Kries za film „Konjanik“ B. Ivande), i strukovne nagrade Status za najboljeg instrumentalistu ethno glazbe u 2005. godini.
 

bottom of page