top of page

Lovro Matošević

Operno/Swing/Blues/Pop pjevanje

WhatsApp Image 2022-03-19 at 19.29.39.jpeg

Rođen 1990.u Zagrebu.

Glazbeno obrazovanje započeo je u Slatini 1999.godine u klasi profesorice Nensi Krupić, violinu nastavlja u Osijeku u klasi profesorice Eve Huhn. Studij violine završio je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Anđelka Krpana te stječe zvanje magistra muzike.

Usavršavao se je na majstorskim tečajevima priznatih hrvatskih i stranih violinista (Davor Philips, Silvano Kuzmin, Martin Draušnik, Maria Vermesh).

Kao orkestralni glazbenik sudjelovao je u raznim projektima orkestra HGM-a (Hrvatska Glazbena Mladež), ZOM-a (Zagrebački Orkestar Mladih), ZOKOR-a (Zagrebački Omladinski Komorni Orkestar) Te Simfonijskog orkestra Muzičke akademije Zagrebu. Nastupio je na renomiranim glazbenim festivalima (Dubrovačke ljetne igre, Senjske večeri, Mladi slatinski glazbenici).

Nakon studija violine upisuje studij opernog pjevanja u klasi Dunje Vejzović. Iste godine debitira ulogom Rektora u Janačekovoj Lukavoj maloj lisici te iste godine dolazi na angažman u Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu.

Usavršavao se na majstorskim tečajevima renomiranih svjetskih i hrvatskih pedagoga kao što su Tomislav Mužek, Graciela Araya, Karlheinz Hanser, Mary Mills, Friedemann Röhlig, Giovanni Ribichesu, Stojan Stojanov Gančev, Vitomir Marof te mnogih drugih.

2019 započinje suradnju sa Tomijem Novakom te osniva jazz duo.

bottom of page