top of page

Sven Marković

Voditelj & violina

Sven_edited.jpg

Sven Marković, rođen u Zagrebu na najbolji dan - 1.4.1993.

Sa sedam godina upisuje Glazbenu školu Pavla Markovca gdje je počeo svirati violinu kod prof. Vesne Ružić Malpere.

2004. godine prebacuje se u klasu prof. Mladena Dervenkara s kojim maturira 2010. Iste godine upisuje Muzičku akademiju u Zagrebu u klasi mag. art. Davora Philipsa te 2015. stječe naziv Magistra muzike.

Uz pomoć kolege Marka Mađarića upoznaje Suzuki metodu te odlazi edukacije u Belgiju kod profesorice Jeanne Janssens, Yoko Nijdam-Hoshino i Barbare Parham.

Važan doprinos njegovom glazbenom i životnom putu je imao susret s prof. Deanom Melkijem, mag. art. Marcom Grazianijem, prof. Jeanne Janssens i prof. Hrvojem Budakom.

Za vrijeme studiranja stječe nezamjenjivo iskustvo u pedagogiji kroz privatnu poduku i rad u Muzičkom ateljeu. Nakon diplome uz nastavak držanja privatnih poduka, od 2015. je radio kao zamjena u Glazbenoj školi Pavla Markovca, Osnovnoj glazbenoj školi u Zaboku i Srednjoj glazbenoj školi u Zaboku te u privatnim školama Zvučni planet, kod profesora Hrvoja Budaka i Privatnoj glazbenoj školi Iva Kuprešak. 

2016. zapošljava se u Glazbenoj školi Pregrada gdje radi i danas.

 

2019. osniva, sa svojom partnericom Monjom, Dom glazbe i joge - Nilaya u svom domu u Olimju u Sloveniji.
2020. rodila mu se prekrasna djevojčica Mila 

Po uzoru na raniji pothvat, 2022. osniva Glazbeni studio Rezonanca u prostorima Češke besede gdje je niz godina vodio glazbeni dio folklora. 

Želja mu je stvoriti jednu divnu, opuštenu bazu za glazbenike i ostale umjetničke duše koji svojim dolaskom upijaju i šire pozitivne vibracije, tj rezoniraju ljubav.

bottom of page